Помiж стихiй

Алексей Бинкевич
            А коло години дев’ятої скрикнув Ісус
           гучним голосом, кажучи: Елі, Елі, лама саварахтані?
           цебто: Боже Мій, Боже Мій, нащо Мене Ти покинув?
              Євангеліє від св. Матвея 27:46

Поміж стихій: обов’язком і честю
я опинився і не те обрав.
Мене втішали духові оркестри,
медичні, рідні та хрестові сестри,
два диригенти, тридцять три хормейстери
відспівували душу, наче храм.

А де я вмер в Самборі? В Букарешті?..
Скажіть, аби я зрозумів нарешті
кому повинен передати крам,
щоб випадково порчу не навести,
і вкотре вмерти, але вмерти гідно,
і чесно в Єрушалаймі знов воскести,
хай за оманом нічого не видно,
а за туманом знов - туман, туман…

Елі, Елі, лама саварахтані,-
слова лилися лавою з гортані:
о Боже Мій, навіщо Ти мене
покинув у сей час несамовитий?
Які важкі у долі срібняки!
Яке здере із мене митар мито?
  20. 01. 2020