Завершальне

Алексей Бинкевич
Духмяна осінь, обірвавши верес,
із вереском пронеслась під вікном.
У вересні, як в став, пірнаю в єресь.
Шлях вкрито листям, наче бурштином.

Невже ж це вже моя остання осінь,
якій зненацька увірвавсь терпець?
Чи не за мною вербняки голосять,
занурені в іржавий Іржавець?

Чому вони схилилися в зажурі?...
Все має свій початок і кінець:
Дніпро й Дністер, Ніл, Лопань, Ганг, Міссурі…
десь знайде свій притулок Іржавець.

Я докурю останню сигарету,
мабуть, не дочекавшись Покрова,
й залишу в спадок іншому поету
цнотливі маловживані слова.
21.01.2020