Пагане

Антонина Димитрова -Болгария
Прекрасна! Дивна! Магнетична!
Тя – съвършената жена!
У нас убиват все най-личните
от древността, та до сега…
Отколе злоба нечовешка
господства родната земя,
с дамга белязала нас, грешните,
комай за вечни времена.
Навярно орис е?Кой знае?!
Дали да ръфа тя ще спре
плътта кървяща на България,
за да е жива Пагане?!
26.01.2020г.