Най-тъмно е преди разсъмване Б. Дизраели

Антонина Димитрова -Болгария
На Николай Малинов и руските дипломати, изгонени от България с обвинения в "шпионаж"

Фашизмът скорост пак набира,
вред мракобесие цари.
Пейзажът - в тъмна перспектива
на развилнял се цанковист.

Отдавна тук не сме свободни.
Потъпкват всякакви права.
Подлога чужда и безродник
преследват даже Любовта!

А черната неблагодарност
е най-позорният ни грях.
С одежди кипри се парадни   
и  потрес, ужас всява! Страх!

Копоите се вихрят вредом,
на Новия световен ред.
Но този спазъм е последен,
преди ламята да умре!

Осъждат, мачкат, арестуват...
Душите обискират днес!
Вони ми на кафява чума.
Тях параноя ги тресе!

Изплюва кобрата отрова
и стръвно хапе в сетен бяс.
Зората ще изгрее скоро
за Любовта и всички нас!