ЖИВА Е

Величка Петрова
ЖИВА Е

Сладостта ми
е да те обичам,
макар, че друга
вечер те теши.
И сутрин с друга
по задачи тичаш.
Истината
винаги тежи.
Тежи, защото
зад лъжи се крие.
По точно крият я
и тя тъжи.
Но като ручей,
пътя си намира
и пътят й към теб,
пред мен лежи.

Тъжно е с лъжа да те окичат.
Но обичта не пита кой, кога.
Просто тя е жива
и се стича.
в сърцето ти се огромна доброта.
Коварството
дали я наранява?...
Дали от дъното гори я стон....
Каквото и да е
се умножава…
И любовта запазва своя трон.

Тъгата ми изстрадана,
те врича.
Копнежът ми по тебе се множи.
Лъжи ме.
И не вярвай.

Аз обичам.
И сънят е с теб…
И ме теши.
      26.01.2020г.