Лабiринт

Алексей Бинкевич
Ковток пісень солодший від нектару.
Візьми гітару і зіпрись на ню,
і пристрасті віддайся, як вогню.
Не віддаваймо мову на поталу!

Чом щулишся, мій брате-фарисей?
Тут Соломон, Давид або Мойсей,
чи Той, хто грішних гнав, немов гусей,
по лабіринтах крихітних пустель
(хоч бийся об твердиню скель і стель) –
не допоможе!!!

 Вибач, пане Боже,
оце вар’ятство ні на що не схоже,
чому з нас знову зроблено мішень,
хоч срібняків не клали до кишень,
одне вітрище там гуде лишень,
і відчуття, що далі так негоже...

   P. S.
Мені рекомендовано женьшень.
Даруй за цей дрібний ковток пісень, –
легкий коктейль із музики і вітру.

   P. P. S.
Женьшень не п’ю, ковтаю тільки «Вітрум»,
даруй за цей дрібний ковток пісень...
    27. 01. 2020