ГМО

Антонина Димитрова -Болгария
Не вярвате ли? Всичко ГМО е.
Изчезва вече прежният човек,
удавил се в коктейла от геноми.
И тази лудост ден след ден расте.

На крава пускат гени от медуза –
току-виж ; поникнали хриле.
Тома Неверни гледа я сконфузен,
че не тревица, а планктон яде.

Но и планктонът генно изменен е.
Животното, наместо да роди
и да откърми здравичко теленце,
излива от утробата…води.

Свинята не зачева и не ражда,
а нерезът стерилен е, уви!
Щом тъпкани са с ГМО-фуражи,
прасенца розовки не чакай ти!

Навярно вече с гени от хлебарка
доматът или чушката расте.
Вредители така се побеждават –
устойчива реколта ще даде.

Продават ти. Тотално  контролиран,
затваря те и души този кръг.
Не смей да мислиш, че ще конкурираш
Биг Брадър с натурален свой  продукт!

В миг болести се пръкват нереални.
Да му се чудиш откъде дошло!
Концернът хладнонагло заповядва:
„Кротувай, да не те настигне зло!”

Погубват ни с фалшификат земята –
уж борят се с глада и бедността.
В агония планетата се мята.
Ядосват Бог с човешки „чудеса”.

Тук някой иска да е равен с Него,
изкуствен свят опитва да „твори”.
Човекът алчен е духовно беден,
вербуван от Рогатия с пари.

Забравя лесно, че все пак е смъртен
и Божи арбитраж му предстои.
Там по делата земни ще го съдят,
не – по имане, сметки и дворци.

Хей, ти! Я престани да тровиш
наследството на своите деди!
На зверовете хищни и безродни
от робството света освободи!
16.08.2019г.