Как пошёл первый снег. Валентина Козачук. с украин

Иосиф Бобровицкий
У хмарці, неначе в пухнастій хатинці,
Сиділи біленькі, пухнасті сніжинки,
На землю дивились сніжинки згори,
Де сірі і сонні стояли двори.

Згадали сніжинки, що йде вже зима,
А снігу в дворах ще нема... То ж пора!
Сніжинки свої парашути розкрили,
Кружляючи дуже красиво, всі сіли.

Ось так і з'явився у нас білий сніг
Всі раді й лунає радісний сміх!
І, навіть, наш Мурчик щасливий гуляв,
На спині своїй сніжинок катав!

В облачке, будто бы в горнице чистой,
Сидели снежинки. белы и пушисты.
На землю глядели они, как с горы,
Где серы и сонны стояли дворы.

Мечтали снежинки: зима у двора,
А снега всё нету...Давно бы пора!
Снежинки свои парашюты раскрыли
И, в небе кружась, над дворами поплыли.

Вот так появился на улицах снег.
Все рады: весёлые крики и смех!
И даже наш Мурчик счастливый гулял,
На спинке своей он снежинок катал!