ночь февраля

Надежда Рубан
 Ніч  в  колисці  із  зорів.

Зимній  вечір  в  віконце  заглянув,
Подивився  ласкаво  на  мене,
Іти  з  собою  він  пальчиком  манив,
Щось  шепнути  хотів  сокровенне.

Були  стомлені  в  мене  повіки,
Сон  солодкий  мене  обіймав,
В  теплім  ліжку  дозував  мені  ліки,
В  царстві  ночі  мій  сон  пеленав.

Ніч  в  колисці  із  зорів  намиста,
Положила  втомлене  тіло,
Лампа  місяця  ярко-огниста,
До  світанку  погасла,  тьмяніла.

Світанок  блиснув  промінчиком  сонця,
Грішну  землю  осяяла  днина,
Звеселивши    ангела –охоронця,
У  день  новий,  лягла  нова  стежина.

Я  подяку  до  Бога  підношу,
Що  день  новий  мені  дарував,
Собі  й  рідним  здоровя  попрошу,
І  щоб  душу  мою  лікував.

Автор:  Н.П.Рубан.