ВасильКвасновський на укр. яз

Любонька
     В/ічна пам'ять другові й поету,
     А/втору поезії та прози.
     С/міло проти влади вів вендету
     Й/ був правдивим у речАх серьозних.
     Л/юдяний - в душевному аспекті;
весЬ/ свій досвід залишИв у слові.
     К/ритик не боявся діви-смерті,
     В/еселив її віршЕм любові.
     А/декватно ставився до інших;
     С/кромним був (доволі) серед рівних.
    "Н/аше слово" нині йому пише
     О/ди-реквієм з дум позитивних...
     В/ вічнім спОкої - душа словиста;
     С/ерце чуйне назавждИ завмЕрло.
  осЬ/ на полках - доля публіциста:
     К/ниг його неоцінимі перла.
   вИ/рій вІршів - спадщина поета.
     Й/го ім'ям назветься десь планета... 


     07/02/2020/