Оспiвую малi мiста. Середне, Закарпатська область

Олег Кравченко 38
Середнє
*   *   *

Перша письмова згадка про Середнє, за «Історією міст та сіл
Закарпатської області УРСР», відноситься до XIV століття.  Відтоді
починається історія середнянських вин – найкращих у Європі.
_______________________________________________________
*   *   *
Нас вітає радо, браття,
мальовниче Закарпаття,
де в Середньому в підвали
вина славнії сховали
Кращі винороби-метри.
Тих підвалів – кілометри!..
Там з Середньовіччя ери –
древній замок тамплієрів.

© Олег КРАВЧЕНКО