Софья Лаговская Стихи о войне

Дина Фрейлехс
A poem about war

At night those strange dreams haunt me -
the dreams that aren`t mine...
Not many that war veterans
today are still alive.

Though they are few at parades
their heroism is bright.
I know: my great grandfather
at Kennigsberg did fight.

I`m proud of his glory
and, as a valour`s son,
I ofen take my pleasure
in playing with toy gun.

In due time I`ll join
the army to seek fame.
Why then my mom is crying?
Mom, it is just a game!



Софья Лаговская

Стихи о войне (из сборника "Дом на холме", 2005г)

Я вижу, как ни странно,
совсем чужие сны…
Не много ветеранов
осталось с той войны.

Их мало на параде,
но подвиг не померк.
Я знаю: мой прапрадед
Брал город Кенигсберг.

Горжусь я славным предком
И, с доблестью дружа,
Играю я нередко
в мой верный ППШ.

Придет пора — упрямо
Я тоже встану в строй.
Так что же плачет мама
Над детскою игрой?!

04.04.2004