Жiнки Бiблii

Виктор Рыбаков
Читаючи  біблійні  сторінки,
Історії  повчальні  і  предивні,
Відклалися  у  пам’яті  жінки,
Як  позитивні  так  і  негативні.
1
Ось  перша  жінка, створена  Творцем,
Якій  Він  дав красу  і  волю, й  розум,
Все  ж  доброчесності  не  є  взірцем,
Непослух  проявивши  перед  Богом.

А  приклад  Єви, свідчіть  нам  про  те,
Як  власні, нам  бажання  небезпечні,
І  що  непослух  Господу  веде,
Нас  до  гріха,  страждання, і  до  смерті.
2
Від  Єви  недалЕко  відійшла,
В  непослуху  своєму  і  в  чеснотах,
Та  жінка, що  з  Содому  геть  пішла,
Я  маю  на  увазі  жінку  Лота.

Вона  також  порушила  наказ,
Бо  прив’язалась  до  речей  душею,
Христос  застерігає  в  цьому   нас,
І  радить  згадувати  нам  про  неї.
3
Рахав, була  блудниця, і  жила,
У  Ханаані, в  місті   Єрихоні,
Але  євреїв - шпигунів  спасла,
Щоб  послужити  Богові  Єгові.

Нам  свідчіть  ця  історія  з  Рахав,
Про  те, що  Бог  гріхів  не  пам’ятає,
І  на  підставі  покаянних  справ,
До  праведниць  блудницю  долучає.
4
Склав  Бог  із  Авраамом  заповіт,
Що  зробить  Він  йогО  отцем  народів,
І  ось  у  Сари  в  дев’яносто  літ,
Народжується  син, усім  на  подив.

Хай  приклад  Сари  нас  навчить  томУ,
Що  вірить  Богу  до  кінця  повинно,
Бо  Він  здійснить  обіцянку  свою,
Хоча  б   це  і  здавалось  неймовірним.
5
Марія, була  матір’ю  Христа,
Він  через  неї  вигляд  взяв  людини,
Тому  молитися  б, я  їй  не  став,
Бо  знаю, що  спасіння  через  Сина.

Але  її  шаную  і  люблю,
Бо  дійсно  жінка  ця  благословенна,
За  те, що  виконала  роль  свою,
За  послух  Богу, віру  і  смирення.
6
Покусані  всі  губи  до  крові,
Яка  гірка  скотилося  сльозина,
Ніхто  Христу  не  співчував  тоді
при  страті, як  Марія  Магдалина.

Вона  за  Ним  ходила  день  у  день,
Маєтком  помагала  у  служінні,
І  Магдалина  першою  з  людей,
Побачила  Христове  воскресіння.
***
Ці  вИпадки, наочний  є  урок,
ТогО, якою  має  бути  жінка,
І  що  від  неї  вимагає  Бог,
І  наслідки  її  гріховних  вчинків.

і  що  для  жінки  послух  головне -
Покірливість  і  Богу, й  чоловіку,
Бо  в  цім  її  призначення  земне,
В  якому  вона  й  славиться   одвіку.