Мадиг

Аслан Куазо Ингушетия
Бераш, йовзий шоана Мадиг –
Теник санна, хоза йиIиг:
Шийца дика оамал йола,
Эхье, эзделе а йола?

Делаш, дийла да цун догилг,
ЦIаккха а яьсса хилац «сурилг» .
Елар юхь тIара ца довш,
Я из шийна эшар ховш.

Хийла баьше хул цун кортилг,
Ца юташ тIа ийрча мосилг.
ЖIовхараш да доага бIаргаш,
МоллагI хургволаш а вашаш.

Иштта я из йиIиг – Мадиг,
Дика долаш шийца деррига.
Зовне я багара оаз.
Бераш цунца тайна ловз.

26.02.20.