Таро, рузкъа айдаларо

Аслан Куазо Ингушетия
Таро, рузкъа айдаларо
Сага кер чу курал тос.
Цунах сонтал совъяларо,
Iовдалч юха ор чу кхос.

Курал-сонтал яц саг воахор –
Ахча-бохча хиларца.
Курал-сонтал я саг вовхар –
Иман лаьгIа хиларца.

Иман - ба адамлен бIоагIа –
Шийца боарам кхабарца,
Сага сийлен дола дIоагIа –
Сатем, хьаькъал совдарца.

ЦIаьрматал яц рузкъах кхевер –
Цун хьал, боахам бебабер,
Самоцал яц саг хьалъайвер –
Из толамга кхоачавер.

Камоаршал – да тарон ага,
Нах рузкъанца теркабер.
Хоза оамал – ца веш воага,
Саг сийленца Iалашвер.

26.02.20.