Цхьа ба хьая! хьоаст кIаьнк нанас

Аслан Куазо Ингушетия
«Цхьа "ба" хьая!» – хьоаст кIаьнк нанас,
ТIехьа ловца боаккхаш;
«ХIай, са догилг!» – оалаш йишас
Хоз, из ловза воаккхаш.

Иштта хьоасташ, боча воахаш,
Кхув кIаьнк безам гойташ,
Йиший, наьна дог а хьоасташ,
Цо – ше вольга хойташ.

Бакъда, хийла гуш да масал:
Цхьавар, кхийна ваьлча,
Йиший, наьна дегаш хьасттал
Са ца тоъаш - хулча.

Цу бахьанца да вай оалаш:
«Йиший са – вешийца».
Цун маIан кхы шерагI доашхаш:
«Веший са – хьунашца!».

27.02.20.