Лоамара цIаводаш

Аслан Куазо Ингушетия
(Йоазанхочоа, дикача сага,
Иленаькъана (Евкурнаькъана) Лидайна
баркал оалаш, из лархIарца…)


Хилар лоама со ха йоаккхаш,
Дешца хестош ОальгитIе.
Сай могашаленга хьожаш –
Улаш цига дарбанче.

Лида яр са оагIув лоацаш,
Са хьашташта сагота,
Эшар фуд, могашал хоатташ,
Со вувлийташ паргIата.

Хилар беркат цига сона –
Дукха йоазонаш кхеллар,
Ялсмалерча санна фона
Дега безам дIабалар.

Баркал оал аз, Лида, хьона –
Хоза гIулакх Iа гойтар.
Гаьна йоахийла хьо вонна!
Хьа эздело сох лай вир.

Со цIа вода магар долаш.
Лоаме сай дегачу хьу.
ХIанз хьа ковна тIехьа воалаш,
Салам-моаршал кховдаду.

28.02.20. ОальгитIе.