Наьна метта дозал

Аслан Куазо Ингушетия
Саг дуненчу ваьлча денз-хьа
Из меттаца хьалкхеву.
Наьна метта дош хоз хьалха.
Наьна илле хеставу.

Вахаро хьадел ший наькъаш.
Рузкъан тIехьа Iехаву.
ТIаккха, аьттув лохаш, вахаш,
Ший наьна мотт биц а бу.

Цунах хилац метта эшам, –
Цун тIехьенна эшам хул.
Мелла барах цунга толам,
Мотт байначох лай хьахул.

Наьна мотт – да сага вахар.
Из – къаманна бIоагIа ба.
Сийлена лакхенга кхоачар –
Наьна мотт ший лоархIар ва.

28.02.20.