Безаман низ

Аслан Куазо Ингушетия
ЦIера хаьшк дижад са кер чу, –
Керах цIи яьнний.
Моттиг готтаяьй са Iер чу, –
ПаргIато яйний.

Безам – цIи ялара бахьан,
Хаьшк хьалотадаьр;
Сина мукъле йолаш селхан,
Хlанз – са готта даьр.

Низ ба цIаро духьалбаьккха –
Кара дагIац хаьшк.
Аьттув балац из хьадаккха,
Дегах хиннад аьшк:

Лалаш да хIанз, аьшках тара,
Дог са, хулаш колд.
Дац са цхьаккха хIама кара –
Кхел яр цунах хурд.

05.03.20.