Лайзизай сурт

Аслан Куазо Ингушетия
Лайзизаш  хьахиннад ара,
Латт уж кортош чуэхка,
Керда нускалаш мо – къаьра
Долаш хулача «бехка».

Гурматалгаш я тIаяьнна –
Шо-шоай къаьста дезилгаш,
Царца аре я гIозъяьнна,
Цкъаза хьедеш ловзаргаш.

Эзза, диткъа да цар гIовнаш,
Баьццара да дувхараш.
Керта мос а, юхь а къовлаш
Да кIай беса корталеш.

Хетт уж – гIалгIай Iадат кхоабаш
Бола керда несарий,
Эздел шоашца шортта хоалуш,
Ховха кхийна мехкарий.

Иштта хоза сурт да доалар,
БIаьстена юхьиг яле а,
Коа тIа, ара ваьлча хьагур –
Мелла бIарза хьо вале а.

05.03.20.