Я б... Мону Лiзу взяв в коханки

Валерий Гурков
перевела на украинский
ГОЙНОЛКА
http://www.stihi.ru/avtor/hajni


Обманювати вже не хочу,
Навіщо ж я тоді брехав?
Наповнив смуток її очі,
Коли розлуки час настав...
Щось каже... Тільки я не чую.
Я і колись її не чув...
Якщо скажу, то розчарую -
Не від кохання з нею був.
Можливо, я і не любив,
А може просто надоїло.
Та долю я її згубив,
В моєму серці все згоріло...
Щодня химери, забаганки -
Неначе лезом по скроні...
Я б...
      Мону Лізу взяв в коханки,
Припав би я до її ніг.
Поважна та небалакуча,
З якимось трепетом в душі,
Її кохав би я жагуче,
Та... з нею зовсім ми чужі...