Буров Атанас

Данаил Петров Досев
1900 се върнал в София от Париж,20 годишен
И в фрак повел танците в двореца
Впоследствие го направили български представител в ОН
И все се чудел защо Румъния нараства
Като диня на бостан а Българийка се смалява като кратунка на припек
След 1944 го съдят комунистите като  министър от фашистки кабинет
И тоз син на добруджански чорбаджия получил години затвор,но след амнистия 1950 излязъл и го видели да продава  на площад Славейков книги
Тъй меко постъпиха с него умря на свобода от старост
На други не им се размина.
Вероятно е бил влюбчив ,хетеросексуален
И от паметника си при театъра такъв мяза