Igor Guberman about Israel

Дина Фрейлехс
***
Я с первых дней прижился тут.
Мне тут тепло, светло и сухо,
и прямо в воздухе растут
плоды беспочвенного духа.

I felt at home from the first days.
It`s dry and warm,
it`s bright and clear.
And fruits of earthless spirit grow
out of nowhere in the air.

***
Когда сюда придет беда,
я здесь приму беду,
и лишь отсюда в никуда
я некогда уйду.

When woe comes here, I`ll stay
and face the trouble here.
From here one day I`ll go away
forever to nowhere.