Бацькава хата

Александр Булава 2
                Трэба дома бываць часцей,

                Трэба дома бываць не госцем,

                Каб душою ты стаў чысцей

                І не страціў святое штосьці.
               
                Рыгор Барадулін

Бацькава хата, матчына мова,
Божа-ты мой, як усё мне знаёма…
Вось i нарэшце! Нарэшце я дома!
Бэз каля хаты. Подых крынiцы,
Як усё ўсьцiшна,
Як усё вядома…
Ўсе краявiды. Лаўка ля дома,
I аднакласьнiкаў фоткi з альбома,
- Божа-ты мой…
Вось нарэшце я тут,
Вось нарэшце я дома.
--------------------
Бацькава хата, матчына мова!