Смирение

Величка Петрова
СМИРЕНИЕ

Ти наложи правилата, аз се подчиних.
Беше стаята крилата, пълна с розов стих.
И за час светът гореше, после жар по жар,
вътре в мене се роеше.
Беше Божи дар.

Ти наложи правилата и студът ме скри.
Няма стая хвърковата, само спомен ври.
                25.03.2020г.