Прочистване

Величка Петрова
ПРОЧИСТВАНЕ

Какво подгони
Пролетта през март.
Пролетта болнава
и студена,
заключи слънце,
цветния парад.
Сама е,
в карантина повалена.

Снежинките танцуват.
Бяла власт
разпръскват
с чистотата заразени.
Април напира
с младата си страст,
от сила и надежда
зареден е.

Разсейва се
небесната тъга.
Земята е
прочистена от Ада.
Пъстроцветна
люшка се дъга
и човек е
нова изненада.

Злокобата 
в изригналата смрад,
задушила дух богоугоден
е мъртва.
И духът е на парад,
изконен,
непреклонен
и свободен.
      24.03.2020г.