Неведимото

Величка Петрова
НЕВИДИМОТО

Човечеството
днеска е в кафези,
малки ли,
големи
или знатни…
Пролетта
отвънка ни се плези.
Птиците кълват
проекти златни.
И събират
дребните си дажби,
порив птичи,
с птичите си грижи
да отгледат
малките си рожби
и в небесен полет
да се нижат.

А светът
затворен е в кафези
и жужи
из социални мрежи.
Космосът
сърдит ли
му се плези
или Господ 
с новости е
свежи…
29.03.2020г.