Я бачила Ангел

Мария Круль
ДОЛІ

Я бачила Ангел запалював зорі,
І душі носив на крилі,
Він місячним сяйвом в небеснім соборі,
Всміхався й красиво шив долі узори,
Та де-які вишив сумні.

Закінчив роботу й поніс їх до долу,
І дітям у ручки вкладав,
Ось цьому-красиву, он тому-чудову,
А іншим щасливу,ясну, світанкову....
Сумну ж у колиску поклав.

Торкнувся цілунком і мовив молитву,
І тихо шепнув над чолом,
Пізнаєш ти кривду, і горе й гонитву,
І зраджену дружбу і виграну битву,
І сльози він витер крилом.

Зміцнієш у бурях,розквітнеш душею,
І завжди підставиш плече,
І серце твоє не візьметься іржею,
І як між світами ітимеш межею,
Сам Бог на руках понесе. 11/12/2019 Марія Круль