О школо, моя школо...

Людмила Дзвонок
О школо, моя школо, карантин...
Сиджу я вдома біля монітору,
В руках моїх банан і апельсин.
Як хочеться мені піти до двору!

Думками на шкільному вже дворі:
Сміх друзів, розголосе привітання,
Наш рідний клас, веселі школярі,
Перерви і столові ласування!..

Матусі класної у пам'яті слова:
"Останнє попередження китайське!"
Була б там вже і тема в нас нова...
Сидіння вдома, вам скажу, не райське!

Ой, школо рідна, як же ти без нас?
Пусті всі коридори, нема учнів,
Ми живемо в такий жорстокий час,
Онлайн-уроки... Що ж, беру підручник!

...Сумую, школо, за тобою я,
За друзями, всіма учителями.
Скінчиться карантин, сім'я твоя
Повернеться за новими знаннями!
              06.04.2020