Досвiтнi огнi

Олись Лапковский
Прокинутись з досвітнім юпітером.
Іронічно відмітити, що кольори світанку
Коричневі.
Кава. Чай.
Побачити, як поволі висувається червоний…
Ні, не диск.
Чи то завжди перше сонце має форму яйця?
Чи лиш сьогодні?
А може то моя короткозорість?
Чи то двоїться у очах?
Чи може знак:
Великдень за чотири дні…
По рівноденню перша повня.
Стрічка новин нагадує:
Будь обережним. Монахи моляться,
Бо як ніколи, сили зла лихі.
І що робити тим, народженим
П’ятнадцятого місячного дня?