Оспiвую малi мiста. Чигирин

Олег Кравченко 38
Відчуваю історії плин,
Коли бачу тебе, Чигирин!
………………………………
В серце України двері –   
З княжого дитинця… 
Ворогів із двох імперій 
Били чигиринці. 
На цю землю, Богом дану 
Вік не надивиться!..   
Чигирин з часів Богдана –
Гетьманська столиця.
Малював Тарас Шевченко
На горі високій,
Оту церкву в Суботові –
Той Богданів спокій…
Розумів Кобзар той спокій, 
Чигиринські чари,
Той вогонь святий, високий
З Холодного Яру.

© Олег КРАВЧЕНКО