Уже вечер

Ян Таировский
Мар?я Конопницька.
Входящие
x

N.Butuk
11:23 (1 час назад)
кому: я

                М. Конопницька.

                ВЖЕ ВЕЧІР

 

Вже вечір, Боже. Птаство невтишенне

До гнізд летить крізь супокій і стуму.

Співцівнемає в тиші піль зелених,

Я пережила день трудів нужденних,

День сліз і суму.

 

Із блиску ранку, з днів сонцесяйливих

Не дав мені Ти жодного проміння.

Кінця мій добігає час журливий.

Та ген вечірня вже й зоря тремтлива

Мигтить у тіні.

 

Даєш Ти іншим кольорові зорі,

Що сріблять стріху стишену поволі,

Духмяні луки і нічні простори,

Гніздо лелеки, рожу і тополю,

І лісу змору.

 

Лиш я зі світу цілого огрому

Єдине серце узяла з собою,

Гніздо не впало від удару грому.

Лиш я не мала ні вогню ні дому,

Жила з журбою.