Дрiбницi... Елена Каминская

Светлана Груздева
http://stihi.ru/2020/04/09/7579
Оригінал:

Швидкоплинне життя, я ж бо поряд з тобою!
Відчуваю усе: кожен рух, кожен звук,
Аромати садів, сплеск води під вербою,
І милуюся тим, як працює павук.

Павутинку плете між гілками калини,
Та чекає на здобич: де смерть - є життя!
Як пов’язане все: від початку й донині.
Й Бога син ще воскресне, прийде з небуття.

Оживає усе кожен рік не для того,
Щоби віра людська піднялася наверх
І торкнулася вимитих ніг пресвятого,
Як прийде "білий" тиждень і "чистий" четвер.

А щорічна весна нам дається в дарунок,
Щоб ловити хвилини, й дрібниці у них:
Помічати світанки в промінчиках рунних*,
І як вітер шумить, як раптово затих.

І як добре під музику крапель у парі
З парасолею йти у грайливий танок,
Й зустрічатись із друзями там, де ліхтарик
Ще висвітлює ніжно тоненький кленок.

І сміятись до болю у м’язах, й співати
Дружнім хором пісні, гомоніти вночі,
І прощатись на кілька годин, а у хаті
Засинати на теплім коханім плечі…

Новим ранком знайти шоколадку до кави,
Поцілунок віддати й отримати знов.
Швидкоплинне життя, ну яке ж ти цікаве!
Не спіши, я ж бо поряд, й зі мною любов!
(09.04.20)


Перевод с украинского Светланы Груздевой:


Мимолётная жизнь, я же рядом с тобою,
Ощущая в себе каждый жест, каждый звук,
Ароматы садов, всплеск волны под вербою
И в как в нудной работе искусен паук.

Паутину плётёт меж ветвями калины,
Ожидая добычу: где смерть, там и жизнь!..
Как же связано всё – от начала доныне.
Богов сын возвратится ещё, ты держись!

Оживает всё сущее не для того же,
Чтобы вера людей возносилась наверх –
Ног святого коснуться, воистину, Боже,
В дни всесветлой Седмицы и в Чистый Четверг.

Призывает весна нас настраивать струны,
Чтоб минуты ловить и мгновения в них:
Замечать и рассветы в лучах тонкорунных,
И дыхание ветра: шумел и  – затих…

И как славно под музыку, с каплями в паре,
С чудом зонтичным танец выплясывать впрок,
Чтобы с радостью встретить друзей, где фонарик
Обнимает сиянием тонкий кленок.

И смеяться до мышечной боли, и песни
Распевать дружным хором в объятьях ночей
И прощаться легко, встрече радуясь вместе,
А потом засыпать на любимом плече.

Новым утром найти для себя шоколадку,
Поцелуй подарить, получить его вновь.
Мимолётная жизнь, как с тобою мне сладко!
Не спеши: я же рядом…со мною любовь!


Аватар Автора оригинала