Писаночка на укр. яз

Любонька
П/исанка Пасхальна - диво дивовожне
Й/ твориво барвисто-розписне.
С/тародавній звИчай - рукоділля ніжне,
А/трибут - на Свято Головне.
Н/а ВеликДень кошик (паску з писанкАми)
О/святити в церкву всі несуть. 
Ч/удо мальовниче, писане серцями, -
К/ольорИ  життя у нім цвітуть!   
А/кварельні квіти, візерунки, храми...
    Писанка - трацицій наших суть!


ПИСАНКА

П/исанка - картинка ВеликОдня
Й/ розпису мистецтво іздавЕн,
С/амобутній витвір, де природня
А/кварель несе у сОбі ген
Н/ашого величного наРоду.
К/рашанка - святкова складовА,
А/ іще вкраїнську має вроду
   писана красуня вікова!