Незвичайна Пасха

Виктор Рыбаков
Найбільше  свято  це  ВелИкдень,
Воскрес  сьогодні  Божий  Син,
Та  не  пускає  в  Дім  молитви,
Вже  так  обридлий  карантин.

Лютує  в  світі  пандемія,
Новини  наганяють  страх,
І  прикро, що  таку  подію,
Святкують  люди  по  хатах.

А  так  хотілося  б  до  Церкви,
Піти  у  цей  чудовий  день,
І  по  шляху  - «з  Христом  воскреслим»,
Вітати  радісних  людей.

І  рідну  Церкву  привітати,
Усю  в  святковому  вбранні,
Подяку  Господу  віддати,
Співати  радісні  пісні.

Почути проповідь  святкову,
Про  те, як  Бог  подарував
Життя  нам  вічне, як  із  гробу,
Христос  на  радість  всім  постав.

Та  хоч  в  домівках  ми  заперті,
Все ж  інтернет  поможе  нам,
На  святі  бути  в  рідній  Церкві,
Служіння  бачити  в  «он  лайн».

А  потім  рідним  і  знайомим,
По  телефону, в  "есемес",
Ми  зичить  будемо  здоров'я,
Вітаючи – «Христос  воскрес!»

І  палко  будемо  молитись
Творцю, щоб  зглянувся  на  нас,
І  проявив  до  людства  милість,
Як  це  бувало  вже  не  раз.

Бо  від  людей  ця  моровиця,
Але  Господь  це  допустив,
Щоб  нам  сказати – «Схаменіться,
Зрікайтеся  своїх  гріхів!»

А  нас, що  з  Господом  живЕмо,
Нехай  втішає  у  ці  дні
надія, що  коли  й  помремо,
То  всі  воскреснемо  в  Хрісті.