На внучките ми Рая и Даная

Дафинка Станева
И ето: вече две години
са част от земния ни свят –
две четирилистни детелини
растат в семейната градина
и пръскат обич-необят.

Тъй скъпи Рая и Даная!
Как неусетно ден след ден
без шум в душите ни извайват
мир, изтъкан от всеотдайност,
от слънцето им озарен.

Как първа дума, първа стъпка
посрещахме с възторг, любов.
И трудно никнещите зъбки
изстрадвахме с тревожна тръпка
и неизменен благослов!

Животът – маратон най-труден –
дано да бъде справедлив
към вас, любимо наше чудо,
което радост, милост буди.
Дано добро за вас вали!

И винаги да греят ярко
звездите ви по своя път.
Не се страхувайте от мрака,
животът шарен вас ви чака.
Със вас е по-богат светът!

30.04.2020 г.