Не ведал звездочёт Из Лины Костенко

Алексей Бинкевич
Из Лины Костенко

Не ведал звездочёт остробородый,
что в антимире есть антизвезда,
что у народов есть антинароды,
у ворожбы есть антиворожба.

Знай, звездочёт, когда я правду режу,
всё зная, под собою сук рублю.
Я в антимире звёздочкою брежу,
в антинароде свой народ люблю.



Ліна Костенко (1930)

Не знав, не знав звіздар гостробородий,
що в антисвіті є антизірки,
що у народах є антинароди,
що у століттях є антивіки.

Це знаю я. Жалій мене, звіздарю!
Це знаю я і голову хилю.
У антисвіті зірочкою марю,
в антинароді свій народ люблю.