Галина Лычковская - Звучала скрипка

Юлияна Великова
Звучала скрипка...

Звучала скрипка вдалеке,
она то пела, то рыдала.
У побережья, на песке,
влюблённая гуляла пара.

Искрился вод ультрамарин,
играя синью с облаками,
а над водой орел парил,
почти не взмахивал крылами.

Как будто слушая мотив,
спокойно он смотрел на воду.
Скрипач играл, про всё забыв,
душе своей дарил свободу.


Превела на български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ЗВУЧИ ЦИГУЛКА
От далеч звучи цигулка,
ту пее ту ридае тя,
а на пясъка крайбрежен,
двойка влюбени вървят.

Искри вода ултрамаринова
играе с облаците сини.
Орел се над водата вие
едва размахвайки криле.

Сякаш,че в мотива вслушан
спокойно гледаше водата,
забравил всичко, цигуларя
дарява с свобода душата.