Молять люди, молять Бога

Вера Половинко
Молять люди, молять Бога
(Надії Бережній)

«Нехай росте в огороді,
нехай щедро родить» -
молять люди, молять Бога:
«Хай дощик не шкодить.
Хай він буде теплим, довгим,
до квіток ласкавим,
світлим, тихим, легким, добрим,
таким, як жадали.
Нехай йде квітучим садом,
 як добрий господар,
як велів йому пролитись
наш Мудрий Володар.
Нехай йде та поливає,
що там насадили,
щоб капуста й огірочки
щедро уродили.
Щоб рожеві помідори,
радість господині,
червоніли на просторі
при теплій годині».
Господь чує, посилає
дощики ряснії;
ті сади благословляє,
де живуть святії,
ті, що славять свого Бога,
його волю знають,
та день новий наче диво
ранком зустрічають.

Віра Половинко
5.05. 2020г.