Пращаванья

Николай Николаевич Евсеев
Мы збиралися жыть па адатам,
Дон гряптили мы аслабанить,
А настачилися аманаты,
Чо затеяли нас загубить…

Дона степи бяз нас сиратели,
Папярди Крым, пасля Истанбул…
Чо ж гутарить, коль душы ня в тели,
Душы нашы злой чичир абдул…

Хуч нядюжа таперича стребна,
Я збиралси на трап кърабля,
За бартом асталася заветна
Нам дарёная Богъм зямля…

И тады в расчинёнаю шыпку
Шывырнул свой астатнай пазир…
Ня пужаить мине и чужбинка,
Хубы стал на зями маёй мир!