Гиршый супастат

Николай Николаевич Евсеев
- Згадай, дяданя, ды прабай заради
За службицу удалаю сваю.
Лихим рубакай ты, гутарють, был, ня глядя
Абрекав клал нясметна ты в баю.
 
Згутарь, дяданя, за паходы баявыя,
За гиканью зальянав, за пальбу
Ды за рублёныя галовушки ды выи
За жынак, чадушкаф, за матрину мальбу…
 
Нящщесть размирьив, в коих, вынув шашку
Али на пике вострой, на штыку
Насодить аманата, беч внапашку
Намётам полным приставала казаку!..

Гутарить дед: - Унучик мой кургузай,
Ить права, несть числа нашых пабед!
Мы здолили татарина, хранцуза,
Гярманиц пал, и турык пал, и швед!

С лятами здолы нашы пасякуть мятели,
Ды скроить палягоньку прах ды мга…
Мастом мы върагов паадалели,
Но гиршава ня здолили врага…

Згутарю вам, мъладому пъкаленью,
Каво ня здолить нама никада вавзят:
Мы – самаи сабе! На падивленью
Ва веки вечныя лютейшый супастат…