Радiйте

Виктор Рыбаков
«Земне  життя  на  радість  дАне,
Від  нього  брАти  треба  все,
Але  ж  йогО  ви  християни,
З  піснИм  проводите  лицем.

Вам  тОго  й  іншого  не  можна,
Ні  задоволень  і  не  втіх,
В  душі  панує  острах  божий,
Що  не  візьми, для  вас  то  гріх.

Ви  бідні, жалюгідні  люди,
Від  молодих  і  до  старих,
І  я  не  можу  брат  збагнути,
Як  прилучився  ти  до  них».

-Отак  мені  став  дорікати
Один  мій  друг, я  ж  мовив  так -
Не  до  людей  примкнув  я  брате,
Я  прилучився  до  Христа.

Прийти  ж  до  Нього  спонукала,
Його  свята  до  нас  любов,
І   Слово  Боже, що  схиляло,
Христу  довіритись  цілком.

А  що  до  радості, то  різна,
Її  природа, зауваж,
У  вас  минуща, але  вічна,
Вона  у  віруючих  нас.

У  вас  у  славі, у  багатстві,
У  насолодах, у  вині, -
Вона  пройдЕ, а  справжня  радість,
Переживе  і  дні  земні.

Вона  у  Господі, у  вірі,
У  тому, що  в  Його  руках,
Ми  всі  спасенні  і  щасливі,
І  будем  з  Ним  на  Небесах.

«Хай  в  вас  перебуває  радість» -
-Казав  Христос- але  коли? -
На  тому  світі, ні  це  значить,
Радіти  тут, на  цей  землі.

ЧомУ   ж  у  християн  помітна,
Вона  далЕко  не  в  усіх,
Стається  так, тому  ймовірно,
Що  радість  викрадає  гріх.

Є  серед  нас  і  лицеміри,
Що  напускають  вид  сумнИй,
Або  не  впевнені  в  спасінні,
ЛицЯ   їх  вигляд  теж  піснИй.

А  хто  в  любові  і  у  вірі,
Таких  не  вабить  грішний  світ,
Їх  лиця  сяючі  і  щирі,
І  це  Святого  Духа  плід.

Христос  казав - завжди  радійте,
А  справжня  радість  лише  та,
Коли   ми  в  Господі  надію,
На  вічне  маємо  життя.