Юлияна Донева - Ще те обичам навек

Юлияна Великова
ЩЕ ТЕ ОБИЧАМ НАВЕК !
Обичам Русия, руските хора,
руските филми и песни.
За нас тя била е кураж и упора,
в робски години не лесни.

Обичам безкрайните руски полета
и този народ светлоок,
който създал е прекрасни поети -
Есенин, Ахматова, Блок...

Ти, страна необятна, нам толкова близка,
по вяра, душа и език,
България скланя главата си низко
пред подвигът ти велик.

Русия!... Ти хиляди жертви остави
по нашите бойни полета.
Нима е възможно да се забрави
тъй лесно войната проклета?

Братска Русия, народе свещен,
в тези години не леки,
нека от Бог е благословена,
нашата дружба, навеки!