Камъчето - Камешек

Мария Шандуркова
КАМЪЧЕТО
(Стихотворение за деца)

Сипей ситен под скалите
в планини високи.
Бури, ветрове, водите
бият ги жестоко.

И светкавици ги мерят,
снегове затрупват,
в студовете те треперят
и от страх се пукат.

Малко камъче се рони
в пропасти опасни,
към реките, по долове
търси свойто място.

И потокът го поглъща
във водите хладни,
водоскоците го блъскат
в пътищата славни.

И превръща се на пясък
камъчето твърдо,
скрит е в него слънчев блясък -
и ще е безсмъртно.

2019 г.
Мария Шандуркова