Тахана вай гича..

Арзу Банжаев
Тахана вай гича..

Тахана, цхьа  ларамза  дуьхь–дуьхьал  кхийти  вай!
Хьуна–м  сихха  вевзи  со, кхолламо  зил  тухуш, йаьккхинехь  йукъ!
Суна  хьо  евзар  яцара, мел иэс  ирдарх  сайн:
Хьо  хийцаелла…Хетарехь, хьуна  т1едоьжна  дахаран  дукъ!

Х1инца  кхин  бен–башха  а  ца  хета  х1ара  гар!
Цхьана  хенахь, дуьне  хуьлура  къинт1ерадолий, гича  хьо!
Бакъ  ду, сан  иэсехь  йитина  ахь  йоврйоцу  лар:
Хьо  схьагаро  йаханчу  хенан  зезагийн  беша  виги  со!

Банжаев Аьрзу