Жiнко, Ти - Скарб!

Оксана Вершинина 2
Жінко, пам'ятай!

Ти скарб цього Світу,
всієї Землі.
Ти сильна й тендітна,
Ти світло в пітьмі.
коштовна перлина,
зерно у стеблі,
Ти вічна, єдина,
все є у Тобі -
причина і слідство,
і смерть, і життя,
у Тобі все людство,
в Тобі немовля...
весь рід та вся пам'ять,
нестримна Любов.
Ти Жінка, Ти Мати -
Основа Основ.
народжуєш Всесвіт,
руйнуєш Світи.
щезаєш Ти безвість
та зводиш Мости.
лікуєш, ворожиш,
танцюєш, плетеш,
оплакуєш, тужиш,
кохаєш - Живеш!
у Тобі вся сутність
Природи й Буття,
у Тобі могутність
та виток Життя!