Бродим в браздите...

Владислав Русанов
Бродим в браздите
между двете Родини.
Светли и боси –
край нас – въпросите.
Търсим си щастие,
псуваме властите.
Виждаме плевели –
даже и в хлеба.
Пазим обидите,
случва се, бият ни.
Твърди и бойки –
вдигаме стойки.
Цел на визитата? –
Хапене, гризене…
Болни от сънища,
ходим посърнали.
Болест, тъй дълга,
камък крайъгълен.
Бродим и гинем
между двете Родини..

2020