Отцю Андрiю до 40-рiччя на укр. яз

Любонька
РокИ прожИті, начебто птахИ,
злетIлися на ювілейне cвято.
Зійшлись в одну дорОгу всі шляхи
(немало їх, але й не так багато).

Правдиву вчасно зрозумівши суть,
себЕ служінню Богу присвятили.
Земну, благословенну Небом, путь
Господь пройти поможе, дасть Вам сили!

Вас Ангел-Хоронитель захистить
і не дозволить статись чОмусь злому.
За спИною він поруч - кожну мить,
все відчуває: і підйом, і втОму...

Вас Божа Мати тАкож вбереже,
покривши світлоносним Омофором.
Ви сан священника посіли вже;
на Вашу честь співаємо всі хором.

З сорокоріччям нашого отця
вітаємо - будьте завждИ здорові!
Зібравши у букЕт своЇ серцЯ,
висловлюємо почуття любові...

Ви - наш сповІдник, радник і вівчАр
заблуканих в пітьмі овечок грішних.
Щоразу вхОдячи в святий вівтАр,
Ви мОлите за спОкій душ невтішних.

Між Богом і людьми Ви - провіднИк,
доручені Вам Таїнства Христові.
А Дух Святий - найперший помічнИк,
весь час присутній в проповІднім слові...

Ви двері храму відчинили всім,
хто для душІ з Творцем шукає злуки,
і прикладом навчаєте своЇм,
що лише Бог - спасіння від розпуки.

Нехай Господь пошле Вам довгих літ,
щоб зАдуми та мрії всі здійснИлись.
ПриймІте від парафіян привіт,
що просять в Бога Вам велику милість:

Достойно нЕсти хрест почесний свій
в такий нелЕгкій, доброчинній праці;
вести проти гріха - духовний бій,
не піддаватись впливу провокацій(!)

Хай по життю талАнить і щастить,
хай супроводжує Вас перемога!
Хай віри Вашої свіча горить,
освітлюючи іншим - шлях до Бога...

18/06/2020/