Зi мною бавилась онучка. Миклош Форма

Владимир Морозов 14
Со мной играла моя внучка
Миклош Форма
            Трем моим внучкам


Со мной играла моя внучка ,
а ей лишь годик шел второй, -
к губам моим тянула ручки...
И я, солидный и большой,

запел, вдруг, детские ГУ-ГУки,
хотя меж нами - бездна лет.
Родное тельце взяв на руки,
я целовал ладошек цвет.

 ...Тревожно я в ночи беснуюсь,
мне все мерещется во сне,
что моя внучка, вдруг, проснулась,
и тянет рученьки ко мне...



Зi мною бавилась онучка
Миклош Форма
                Трьом моїм онучкам


Зі мною бавилась онучка,
та, що живе на світі рік, –
до губ моїх тягнула ручки...
І я, дорослий чоловік,

виспівував дитячі звуки,
хоча між нами – віку світ.
Я брав малесеньке на руки.
Я цілував долоньок цвіт.

...Вночі підхоплююся рвучко, 
лише примариться мені:
до мене тягнеться онучка,
бо прокидається ві сні...