Цветочек судьбы

Александр Полонский 2
У гніздечку зеленого літечка
Підросли пташенятами дні.
Пелюстками чарівної квіточки
Їх крильцята здалися мені.

Ніби юність мені усміхнулася,
Як надія, як перша любов.
Лиш на мить до душі пригорнулася
Й за веселку сховалася знов.

У колисці зеленого літечка
Не залишиться доля моя.
Пелюстками тендітної квіточки
Понесе її геть течія.

Тільки сни будуть марити мрією,
Що воскресне пора золота…
Та уже не повернуться з вирію
Незабутні до віку літа.